FELELŐSEN MAGADÉRT

Könyvajánló Nektek - Szakértőinktől

Ha kifogytatok volna az olvasnivalóból, most adunk pár ötlet arra, milyen könyveket érdemes beszerezni. Biztosan találsz köztük olyat, ami még nem került a kezed ügyébe eddig! Jó olvasást mindenkinek!

Az egyesület tagjai most megosztják mi a „régi kedvenc” könyvük, amelyet évekkel ezelőtt olvastak és meghatározó jelentőséggel bírt az életük során. Emellett ajánlanak „új kedvencet” is, amit a napokban olvastak ki és máris közel áll a szívükhöz. A tagok szeretettel ajánlják „legjobb barátaikat”, a legkedvesebb könyveiket!

Jaksity Kata, műsorvezető

„Szinte lehetetlen feladatnak érzem, hogy válasszak, kiemeljek egy-egy könyvet. Az olvasás hozzátartozik az életemhez. Leginkább az ókori Rómával, Afrikával és a Közel-Kelettel kapcsolatos irodalom a kedvencem. Emellett a nagy klasszikusokat is szeretem, továbbá minden pszichológiai témájú könyv jöhet!”

Régi kedvenc – Khaled Hosseini: Papírsárkányok

Új kedvenc – Tisza Kata: Most. – Túlélő leszel, nem áldozat

Dr. Vesztergom Dóra, szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista

„Rengeteg szakmai cikket olvasok, ezért csak este van időm a szépirodalomra. Illetve, még akkor tudok jobban belemerülni egy regénybe, ha nyaralunk. A szakkönyvek miatt a regények olvasásával lassan haladok, néha hónapok is eltelnek mire a végére érek, hiába szuper a könyv. Nálunk mostanában a kisgyerekeknek szóló irodalom van még terítékén és persze a klasszikus mesék!”

Régi kedvenc – J.D. Salinger: Zabhegyező

Új kedvenc – Yuval Noah Harari: Sapiens - Az emberiség rövid története

Dr. Katona Renáta, szülész-nőgyógyász

„Számomra az olvasás jelenti a szabadságot, a menedéket. Már kislányként is rajongtam a regényekért; ha a nagyszüleimnél voltunk vidéken, akkor fogtam egy könyvet kivittem a búzamezőre és az egész napomat ott töltöttem. Nyaraláshoz négy-öt könyvet viszek, ami néha még kevésnek is bizonyul.”

Régi kedvenc – Lao-Ce: Tao Te King (Karátson Gábor fordításában)

Új kedvenc – Jászberényi Sándor: A lélek legszebb éjszakája

Dr. Csereklye Andrea, szexuálterapeuta

„Nem olyan régen, rászoktam a hangoskönyvekre: esténként elalvás előtt hallgatom őket. Nekem nagyon bevált. Pihentet, kikapcsol, mondhatni átmossa az agyam. Segít abban, hogy ne zakatoljanak a gondolataim, a napi problémák helyét átveszi a feltöltődés.”

Régi kedvenc – Margaret Mitchell: Elfújta a szél

Új kedvenc – Agatha Christie hangoskönyvek

Rangos Katalin, újságíró

„Én az olvasó generációhoz tartoztam egész életemben, csak éppen az élvezeti olvasást kiszorította szép lassan a munkához olvasás. Most nem panaszkodhatok ez ügyben, mivel sok időm van és a világirodalom egésze áll szíves rendelkezésemre.”

Régi kedvenc – Simone de Beauvoir: A megtört asszony 

Új kedvenc ­– Bereményi Géza: Magyar Copperfield

Városi Ágnes, könyvelő  

„Hiába vagyok egész nap itthon könyvelőként, nem a regényeimet olvasgatom sajnos, hanem az adótörvényeket. Alig várom, hogy legyen egy kis nyugodalmas időszak a munkában, hiszen akkor újból visszatérhetek az egyik legkedvesebb elfoglaltságomhoz: imádok olvasni!”

Régi kedvenc – Robin Cook: Vírus

Új kedvenc ­– Réti László trilógia: Kaméleon; Polip; Panda

A honlapon található tartalmak egészségügyi információs és egészségnevelő célt szolgálnak, nem helyettesítik a szakemberrel történő személyes konzultáció vagy vizsgálat szükségességét, ezért tünetek, kérdés esetés minden esetben forduljon szakorvoshoz.